به گفته مجيدژاله نيا؛ بر اساس داده هاي باستان شناسي همچون گل نوشته ها ي اقتصادي، اثر مهرها و مهرها و .... تپه سفالين به عنوان يک سايت اداري تجاري شناخته شده است.
مرتضي حصاري سرپرست هيات کاوش نيز در گفتگو با روابط عمومي ادارهکل ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان تهران تپه سفالين را يک مرکز تخصصي مديريت اداري در شمال فلات مرکزي ايران دانست که توسط گروهي از نخبگان اقتصادي و اجتماعي، همان خانسالارهاي آغاز ايلامي اداره ميشده است.
اين افراد بر توليد و مبادله کالا نظارت داشتند و بر اين اساس تمامي شاخصههاي يک جامعه پيش- حکومتي در آن وجود داشته است.
به گفته اين استاد باستانشناس؛ دادههاي اداري و مديريتي محوطه سفالين نشان ميدهد نوعي سلسله مراتب قدرت در اين جامعه وجود داشته و در راس آن يک نخبه و يا گروهي از نخبگان اجتماعي به هماهنگ سازي تصميمات گوناگون ميپرداختهاند. اين سلسله مراتب قدرت در مرکزيت محوطه سفالين در دشت ري مستقر بوده و ساير جوامع استقراري همزمان با آن را سازماندهي و مديريت ميکرده است.
حصاري تکنولوژي مديريت اداري تپه سفالين را در چهار بخش، مهرها (استامپي و استوانهاي)، اثر مهرها (مهرکالا و مهر پيام) و گل نبشتهها و گل خطها دسته بندي کرد.
اين تپه تاريخي مربوط به هزاره چهارم و پنجم پيش از ميلاد و مربوط به دوره ايلام نو در سال 1383 با شماره 11045 در فهرست اثار ملي ايران ثبت شده است./118
انتهای پیام/